Ontstaan vanuit onze gedeelde passie en
expertise om kinderen in hun kracht te zetten

Wij, Anoek en Dirthe, zijn Sterk in Balans. Ontstaan vanuit onze gedeelde passie en expertise om kinderen in hun kracht te zetten. Dit met ontplooiing en groei als voornaamste doel. Sterk om bij hun eigen kern te blijven, maar toch in balans in een constant bewegende wereld met prikkels en verwachtingen. Hoe doe je dat?

Gecertificeerd Rots en Water trainers
& Kind en Gezinscoaches

Beiden zijn wij gecertificeerd Rots en Water trainer en Kind & Gezinscoach. Zowel als professional en als individu ervaren wij hoe belangrijk het is om in balans te zijn. Dit in combinatie met dicht bij je eigen kern blijven en in verbinding staan met anderen maakt dit het soms erg lastig.

Er zijn kinderen waarbij dit een uitdaging kan zijn door verschillende situaties, problematieken of het gedrag die hier een rol in kunnen spelen. Dit kan ervoor zorgen dat de ontwikkeling vastloopt en het kind niet meer lekker in zijn of haar vel zit. Dit resulteert in disbalans.

Als ouder(s), verzorger(s), leerkracht kan het uitdagend zijn om hier beweging in te krijgen. Extra ondersteuning doormiddel van een training of individuele begeleiding kan dan helpend zijn. Hier komen wij van Sterk in Balans in beeld.

Dirthe Kramer

‘Door simpelweg letterlijk fysiek stevig te staan voel ik me sterker, en kan ik het leven met al zijn chaos en spannende, moeilijke momenten beter aan!

Mijn vaak volle hoofd en persoonlijke processen maken dat ik makkelijk uit balans kan raken. Als kind begreep ik vaak niet wat er met mij aan de hand was en hoe hier mee om te gaan. In balans zijn is belangrijk voor mij geworden, het laat me groeien en vanuit deze drive wil ik het uitdelen aan kinderen.

Dirthe Kramer

‘Door simpelweg letterlijk fysiek stevig te staan voel ik me sterker, en kan ik het leven met al zijn chaos en spannende, moeilijke momenten beter aan!

Mijn vaak volle hoofd en persoonlijke processen maken dat ik makkelijk uit balans kan raken. Als kind begreep ik vaak niet wat er met mij aan de hand was en hoe hier mee om te gaan. In balans zijn is belangrijk voor mij geworden, het laat me groeien en vanuit deze drive wil ik het uitdelen aan kinderen.

“In de tijd van deze wereld zijn er zoveel prikkels, verwachtingen en noem maar op. Ik geloof mede daarom dat het belangrijk is dat we van jongs af aan al leren hoe we de balans kunnen vinden in ons leven.”

Anoek Engelen

“Sterk in Balans, de naam zegt het zelf al. Hoe ben jij met andere, maar vooral met jezelf, in Balans. Balans betekend voor mij stevig in je schoenen staan, grenzen kunnen aanvoelen maar ook zelf grenzen kunnen aangeven. Doordat ik plotseling mantelzorger werd merkte ik dat ik deze dingen lastig vond.

De uitspraak ”Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!” van Pippi Langkous werd mijn motto. Je hebt niet alles in de hand maar als je in balans bent en positief denkt kun je ook de tegenslagen aan.”